Új fűtésrendszer, meleg otthon? Ez nem film, hanem a valóság!

Az évnek az az időszaka van jelenleg, amikor nagyon szeretek bekuckózni itthonra filmek és sorozatok “társaságában”. Nálam megvannak a nagy visszatérők, amiket minden télen szeretek megnézni, és persze nyitott vagyok az újdonságok felé is. Azt veszem észre mostanság, hogy már nem megy annyira a streaming szolgáltatóknak, mint a lezárások idején. Folyton emelik a havidíjat, annyi új (és nem utolsósorban minőségi) tartalom pedig nem kerül fel a felületeikre, ellenben mindegyiknél akad valamilyen botrány. Aztán mégis siker koronázza az erőfeszítéseiket, ugyanis mindig akad egy-egy sorozat vagy film, ami akkorát megy, hogy nagyon felhúzza a számokat. Sajnos hiába jártam sokat moziba is ezelőtt (akár még a streaming platformok feltörésével párhuzamosan is), azt érzem, már nagyon kevés olyan film van, amire érdemesnek látom, hogy beüljek. Hiszen az online filmet bármikor megállíthatom, visszatekerhetem, kikapcsolhatom… Nézhetem a kanapéról, az ágyból, egyedül vagy másokkal. A mozi azonban olyan, hogy ha egyszer kifizeted, bánod, ha azt érzed, hogy ki szeretnél menni róla. Főleg, hogy nagyjából hasonló áron jössz ki, mint egy teljes havi online filmes előfizetéssel (per platform). Nagyon nem mindegy! És ez a fajta kényelem és repertoár szerintem még mindig megéri az embereknek.

Főként azóta szeretek itthon lenni, amióta elkészültünk a felújítással, vele együtt az új, fantasztikusan modern fűtésrendszerünkkel. Olyan szakértői segítséget kaptunk, amit mindenképp be kell, hogy mutassak – szerintem ti is épp úgy odalesztek tőle, ahogyan mi, én és a családom voltunk.

Az egész úgy kezdődött, hogy amikor megfogalmazódott bennünk a gondolat, hogy elektromos fűtési rendszert szeretnénk, és valaki említette nekünk a Levegő-víz hőszivattyú előnyeit, akkor úgy döntöttünk, ennek érdemes alaposan utánajárni. Hol máshol kezdené ezt az ember, ha nem az interneten? A keresőkifejezés egyértelműen adott volt – Levegő-víz hőszivattyú -, bíztunk benne, hogy akad némi hasznos info valahol. Hát így találtunk rá a futesrendszerek.hu-ra… Itt pedig nem csak rengeteg hasznos tudást szedhettünk magunkra, hanem a segítségükkel a legprofibb helyi kivitelező csapattal kerültünk összeköttetésbe! De ne rohanjunk ennyire előre, bőven volt ugyanis még tanulmányozni valónk azelőtt, hogy elszántuk volna magunkat a végső döntésre. Mint ahogy az oldalról kiderül, a Levegő-víz hőszivattyú az egyik legelterjedtebb, legnépszerűbb formája a hőszivattyúknak. Azt is megtudtam, hogy úgy működnek, hogy a kültéri levegő hőmérsékletét használva melegíti fel a fűtővizet a hőszivattyú. Egy másik nagyon népszerű fajtája a hőszivattyúknak a szerintem mindenki által jól ismert klímaberendezés, ami tulajdonképpen egy levegő-levegő hőszivattyú. Ez kiválóan alkalmas megoldás nem csak hűtésre, hanem fűtésre is. Ezen felül ott a víz-víz és a talaj-víz hőszivattyú is, engem azonban inkább a kettő előbbi érdekelt igazán.

Az imént kivesézett hőszivattyúk pedig kiválóan működnek együtt egy nagyon környezetbarát és modern megoldással, ami nem más, mint az elektromos fűtés. Már a kezdetektől ebben gondolkodtunk, de a futesrendszerek.hu csak megerősített a döntésünkben és emellett segített eligazodni a sok jobbnál jobb lehetőség útvesztőjében. Szerettem volna, ha amellett, hogy informálódunk és gondolkodunk, melyik megoldás lenne a legjobb számunkra, nem vesztegetjük sokat az időt és fel is vesszük a kapcsolatot a kivitelezőkkel. Ez pedig nagyon egyszerűen ment, igazából elegendő volt kitölteni hozzá egy űrlapot. Ha korábban valaki azt mondja nekem, hogy házhoz jön a megoldás, én nem hiszem el! De a futesrendszerek.hu szakértő csapatával minden nagyon egyszerű és gördülékeny volt. Persze azért nem mondom, hogy seperc alatt megvolt az egész folyamat, de hát jó munkához idő kell, nem igaz? A felmérések, helyszíni szemlék után a papírmunka és az azokkal kapcsolatos várakozás is beletelt valamennyi időbe, de abszolút megérte. Hiszen most esik le a tantusz, hogy még nem említettem, miért volt szükség minderre: végül úgy döntöttünk, hogy egy napelemes rendszerre is beruházunk! Ha már lúd, legyen kövér: szerettünk volna egy az egyben kialakítani egy olyan élhető, a jövőben is fenntartható rendszert az otthonunkban, ami nem csak a pénztárcánknak, de a környezetünknek is jót tesz hosszútávon.