A filmezés és a nassolás nálam együtt jár

Mióta az online filmtárak elterjedtek, sokkal több időt töltök el filmek nézésével. Hihetetlen kényelmes, hogy a böngészőmön keresztül csak megnyitom őket és gyakorlatilag pár kattintás elég hozzá, hogy el is kezdődjön az élmény.

A műfajokat tekintve nem vagyok túl válogatós. Majdnem bármit szívesen megnézek, talán csak a horror filmek esetében vagyok válogatósabb. Azokból csak azokat szeretem, melyek fokozatosan képesek a feszültséget felépíteni egészen a film végéig, ahol aztán általában történik valami rémisztő dolog. Sajnos a legtöbb tucathorror csak arra képes, hogy jump scare alkalmazásával próbáljon hatással lenni a nézőkre, de ezek szerintem már marha unalmasak és mindig ki lehet számítani, hogy mikor következnek. Néha azért lehet találni olyan gyöngyszemet is, melyektől végig kiráz a hideg, de mégsem jelenik meg semmiféle rém a képernyőn, vagy legalábbis csak ritkán, mikor az tényleg nagyon hatásos.

A legjobb az, mikor többen is összeülünk, és együtt nézzük ezeket a filmeket. Mindig vannak olyanok, akiknek alacsonyabban van az ingerküszöbük, mint a többieknek, így ők sokkal ijedősebbek. Ez sokszor elég vicces is tud lenni. A társaságunkból például pontosan ilyen Léna is. Biztos vagyok benne, hogy egyedül soha nem kezdene bele egy horror filmbe, legye az véres, ijesztgetős vagy inkább csak feszültségkeltő.

Persze azért nem mindig a horror műfajból választok, hiszen mondtam, hogy szinte bármit szívesen megnézek. Ha nagyon meg kéne neveznem a kedvenc stílusomat, akkor a politikai és történelmi filmeket emelném ki. Ezeknek a filmek szerintem azért fontosak, mert fogyaszthatóbb formában közlik a közönséggel a múlt fontosabb eseményeit. Persze ez csak akkor igaz, ha a film igyekszik a valóság és a hitelesség talaján maradni, de amellett nem árt, ha valamennyire szórakoztató is tud lenni. Ennek a kettőségnek az elérése sokszor nehéz feladat.

Vannak negatív hozadékai is a sok filmnézésnek. Én mindig szeretek valami nassolni közben, és ez sajnos mostanra már jócskán meglátszik rajtam. A nassolásról nem akarok lemondani, de valami alternatív megoldást találnom kell.

Léna ajánlott nekem egy bioboltot, a biocity.hu-t, ahol egészségesebb és természetesebb formában is beszerezhetem azokat az élelmiszereket, amiket egyébként fogyasztani szoktam. Az üzletüket személyesen Szegeden látogathatjuk meg, de ha messze lakunk tőlük, akkor sincs semmi gond, mert egy igazán profi online áruházat is üzemeltetnek a távolabbi vásárlóik számára.

Mivel én teljesen máshol lakom, így beleástam magam az internetes vásárlói felületükbe.

A legelső dolgom az volt, hogy beírtam az oldalon található termékkeresőbe, hogy chips, mert elsősorban ebből szerettem volna valamilyen egészségkímélőbb változatot beszerezni. Bevallom, igencsak meglepődtem, mikor láttam, hogy milyen hatalmas a választék ezekből a készítményekből. Az elején kissé gondban is voltam, mert fogalmam sem volt, hogy melyiket is lenne érdemes választanom.

Szerencsére a termékekről minden lényeges információt közölnek az érdeklődőkkel, így elég volt csak elolvasnom a termékleírásokat, hogy kicsit jobban képbe kerüljek.

Az első produktum, amin megakadt a szemem, az egy banánból készült chips volt. Mivel szeretem a banán ízét, elsőre úgy gondoltam, hogy ebből fogok rendelni magamnak. A termékleírás a teljességre törekedett, így megtudtam, hogy igazi banánt használtak fel a chips elkészítéséhez. Ez számomra nagyon szimpatikus, hiszen a termék tájékoztatója szerint a banánban sok B vitamin is található, ami nagyban hozzájárul a tápanyagok megfelelő felszívódásához.

Úgy döntöttem, hogy ebből mindenképpen rendelek magamnak, így be is tettem a kosárba. Itt azonban még nem akartam megállni és további lehetőségek közül is szerettem volna válogatni. A banán chips nagyon finomnak ígérkezett, de szerettem volna olyan nassolni valót is rendelni, aminek kevesebb az energiatartalma, hiszen alapvetően az a célom, hogy ne hízzak tovább.

Ilyen például az itt található almaszirom termékük is! Ennek az elkészítéséhez jonatánalmát használtak, ami az egyik kedvencem. Nem is gondolkodtam sokat, és ezt a terméket is elhelyeztem virtuális vásárlói kosaramba.

Úgy voltam vele, hogy a biobolt olyan szintű választékkal rendelkezik, hogy kár lenne csak snacket rendelnem innen. Az itt található árukból akár még főételeket is főzhetnék magamnak.

Utána jártam, hogy lehet-e innen tésztákat is rendelni. A válasz az, hogy igen! Egy egész külön termékkategória van fenntartva csak a tésztáknak és a választékra itt sem lehet panaszunk.

Az egyik kedvenc tésztafélém a spagetti, így örömmel láttam, hogy itt található belőle egy olyan alternatíva, mely 46%-al kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint az átlagos száraztészták. 200 grammos kiszerelésben kapható, ami mindössze 975 forint. Úgy gondoltam, hogy az egészséges életmód ennyit nekem bőven megér, így mindjárt három darabot is rendeletem ebből a készítményből. Igazán jó pont az is, hogy még egy elkészítési javaslatot is tartalmaz a termékleírás, ahol részéletesen leírják, hogy mennyi vízzel és mennyi ideig is kell főzni a tökéletes eredmény érdekében. Ez különösen hasznos egy olyan valakinek, mint én, aki kevésbé jártas a főzéstudományban.

Eldöntöttem, hogy milánói spagettit fogok készíteni ebből a tésztából, amihez mindenképpen szeretnék paradicsomszószt is felhasználni. A biocity.hu termékei között ezt is könnyedén megtaláltam, a kereső segítségével. Volt hagyományos és csípős fajtát is, de én inkább az előbbinél maradtam. A hagyományos változatból bazsalikomos és olívás változatot is találtam a termékkínálatban.

Nagyon egyszerűen felhasználható ez a paradicsomszósz, hiszen csak annyi a dolgunk, hogy egy kicsit felmelegítjük és már hozzá is adhatjuk bármihez, ahogy csak szeretnénk. Kiváló választásnak bizonyult a spagetti tésztához, amit vásároltam mellé. Nem csoda, hogy ennyire finom volt, hiszen egy kiváló, dél-olaszországi termékcsaládról beszélhetünk. Életem egyik legfinomabb spagettijét fogyasztottam el és közben még az egészségemre is oda figyelhettem.

Később a chipseket is megkóstoltam, melyekre ugyanúgy igaz a fenti állításom.

Egyáltalán nem vagyok meglepve, hogy már olyan régóta a piacon van ez biobolt, hiszen a termékek minőségére és a szolgáltatásukra nem lehet semmilyen panaszom. Ha megadjuk nekik a bizalmat, és a vásárlásunk elér egy bizonyos összeget, akkor a szállításért nem kell külön fizetnünk! Ez az összeg attól függ, hogy milyen szállítási módot választunk: házhozszállítás vagy az átvevő szolgáltatók egyike.

biobolt

Én kényelmes típus vagyok, ezért a házhozszállítás módját választottam. Ehhez csak meg kellett adnom a szállítási címemet, ami nagyon egyszerűen és gyorsan zajlott. A csomagom átvételénél már nem kellett a fizetéssel foglalkoznom, mert ezt elintézhettem a bankkártyámmal is a rendelésem során.

Már tervezem, hogy a következő alkalommal a cukormentes csokoládék közül foguk innen kipróbálni majd párat, mert eléggé édesszájú vagyok. Vásárolni szeretnék majd innen táblacsokit és kenhető csokoládét is. Egészen biztos vagyok benne, hogy ezekkel a termékekkel is tökéletesen meg leszek majd elégedve.

Összefoglalva ez a biobolt kiváló választást jelent mindenki számára, aki úgy szeretne ízletes falatokhoz jutni, hogy közben annak az egészsége sem látja kárát.