A csőtörés jelei néha túl későn mutatkoznak

Áll a víz a fürdőszobában? Vagy még csak a fal kezdett el ijesztő módon vizesedni? Hát, filmszerűen lepereghet előttem bármelyik, hiszen mindkettőben volt már részem sajna. A szerencsém az volt, hogy jó szakembereket találtam, akik a biztosítóval kompatibilis módon tudták megoldani a helyzetet. A csőtörés jelei ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy ordítanak, a legtöbb esetben bőven akkor tűnik fel a dolog, amikor már késő és nincs meg az a bizonyos “menthető” rész sem.

A legutóbbi alkalomnál, amikor észrevettem a csőtörés jeleit, egy régóta várt film került fel az online felületre. Én már nagyon szerettem volna megnézni, egy ősrégi krimi sorozat folytatását. Moziba sajnos nem jutottunk el rá, így mindennap tűkön ülve vártam, hogy végre feltöltsék az online filmes oldalra. Aztán végre ez is felkerült és egy jó nagy adag popcornnal és nachosszal a kezünkben ültünk le a TV elé a férjemmel, hogy megnézzük. A krimi sorozat korábbi részeihez hűen ez is izgalmas volt, sok csavarral és a megszokott kerettel. Felvonulnak a gyanúsítottak, mindenkinek megvolt a kihallgatása, majd a nyomozó egy közös alkalommal elsorolta a történet eseményeit, míg nem szembesítette a gyilkost a tettével – na meg a nagyközönséget is. Az egyetlen dolog, ami kevésbé tetszett ebben a részben, hogy korábban nem volt jellemző, hogy ijesztő jeleneteket is tartalmazott volna a film. Ez az epizód viszont tele volt ijesztő, hatásvadász, már-már horrort idéző jelenetekkel, ami bárhogy is nézem , számomra nem illett bele ebbe a képbe.

Ettől függetlenül szerintem nagyon jó, hogy ennyi minden elérhető online, mármint ami a filmeket illeti, hiszen a mai csúcs televíziókon már tulajdonképpen simán el lehet érni a mozi élményt. Kell hozzá egy normálisabb hangrendszer, meg elegendő besötétítés a szobában és már mehet is a házi mozi. Nem kell hozzá kimozdulni, olcsóbb és kényelmesebb, mert akkor megyek ki a wc-re és állítom meg a filmet, amikor én akarom. Na igen, pont ez történt a legutóbbi alkalommal is. Film közben szaladtam ki a mosdóra, amikor észrevettem, hogy ez a fal bizony ázni kezdett.

Amikor már azt látod a falon a csempézés végénél, hogy hoppá itt egy folt, akkor már nagyon nincs hova gondolkodni sajna, mert egyértelmű, hogy valami nem kóser a vízvezetékekkel a falban. A csőtörés jelei közé tartozik ugyanis tipikusan ez az eset is, amikor megjelenik a falon egy vizes folt, amit nem te magad fröcsköltél oda, hanem bizony belülről ázik. Az, hogy ez mennyire gyorsan jelenik meg, vagy hogy mennyire áztatja szét először apránként a falat, az mindig az adott helyzettől függ. Lehet az egy apró hajszálrepedés, ami hosszú időn keresztül csak táplálja a vizet a falba, mire az szépen lassan málni kezd. Vagy lehet az ennél sokkal durvább csőtörés, amikor gyakorlatilag könnyezni kezd a fal. Kívánom, hogy egyiket se lássatok, de nekem tényleg mindegyikben volt részem, pedig csak 4 lakásban éltem eddigi életemben.

Ami viszont közös volt mindegyik szituációban az a jól bevált segítség. A topvizgazfutesszerelo.hu csapatát hívtuk, aki partner tudott lenni ebben az egész zűrben. Nem tudom, hogy ismeretlen-e a név a számotokra, mert ők elég széles körben ismertek a magasfokú szakértelmüknek és az általuk végzett munka minőségének köszönhetően. De ha nem tudnátok kiről van szó, akkor különös tekintettel ajánlom első körben a weboldalukat, mert nem csak az elérhetőségük van rajta és a legalapabb információk, hanem blogbejegyzések is. Méghozzá olyan írások, amik tényleg könnyebbé tehetik az életünket. Például arról is szólhatnak, hogy mik a csőtörés jelei és hogy hogyan vegyük őket észre lehetőség szerint minél hamarabb. Nem kell hozzá szakembernek lenni, csak elolvasni a topvizgazfutesszerelo.hu cikkét és résen lenni, hogy a lehető legkorábban felismerjük azt a pontot, amikor csőtörésről lehet szó. Ezzel nem csak magunknak segíthetünk óriásit, de a környezetünknek is, hiszen ez általában egy olyan probléma, ami akár lakásokon is átívelhet, ha társasházról van szó.

Éppen ezért azt tanácsolják a topvizgazfutesszerelo.hu szakemberei, hogy legyünk igazán résen és ha úgy látjuk, hogy vizesedik a fal, akkor ne várjunk a segítségkéréssel. Ez gyakran nem annyira egyszerű, mint amilyennek így leírva hangzik, hiszen a fürdőszobában tipikusan legalább fejmagasságig fel van csempézve a fal, ritka eset az, ami ettől eltérő. Ha viszont nincs csempe, van helyette bútor, vagy esetleg a kettő kombinációja. Egyik sem teszi igazán lehetővé, hogy azonnal szembe tűnjön, ha ázik a fal. Azonban ha már felsejlik, hogy van egy kis folt a falon, akkor nem érdemes várakozó állásba állni, jobb, ha azonnal hívjuk a topvizgazfutesszerelo.hu csapatát a segítségért.

Ugyanúgy ez a helyzet akkor is, hogyha azt tapasztaljuk, hogy a házban a csapokból gyengébb sugárban folyik a víz, vagyis csökkent a víznyomás. Tipikus jele ez annak, hogy valahol a rendszerben elveszik az a vízmennyiség, ami normál esetben a csővezetékben fennállna. Hasonlóan ijesztő lehet az, hogyha egyszer csak valami horribilis összeget kapunk a vízfogyasztásunk tekintetében. Ez is elég egyértelműen arról árulkodik, hogy valahol elveszik a rendszerből egy csomó víz, aminek elég egyértelműen magyarázata, hogy valahol ereszt a cső, repedés van, vagy netán már egy lyuk is és ezért egyrészt nincs is meg az a víznyomás, aminek lennie kéne a rendszerben, másrészt pedig könnyen kaphatunk a kezünkhöz hajmeresztő számlát. Ha bármi ilyen történik, akkor nincs más tennivaló, érdemes azonnal ugrani és a topvizgazfutesszerelo.hu csapatát felkeresni.

csőtörés jelei

Sajnos ez egy olyan jelenség, ami ellen érdemben nem feltétlenül lehet tenni, hiszen pusztán az idő múlásával és a rendszer rendeltetésszerű használatával is elöregednek az anyagok. A csőtörés jelei mutatkoznak minden ilyen esetben, csak figyelni kell a környezetünkre. A korrózió ellen bármennyire is mindent megteszünk, nem fogunk tudni végérvényesen olyasmit tenni, ami örökre megvéd bennünket a csőtörés ellen. Hiszen a korrózió következménye, hogy roncsolódik a cső, vagyis előbb, vagy utóbb elreped. Természetesen, ahogy azt a topvizgazfutesszerelo.hu oldalon is leírták, az is előfordulhat, hogy egyszerűen csak a kivitelező hibázott és nem úgy sikerült az illesztéseket megszerelni, ahogyan azt kellett volna.

Egy másik nehézséget adhat a fagy megérkezte, amikor a földben és föld közelében is bármi megtörténhet. Akár még az is, hogy elfagynak a vezetékek, vagyis a benne lévő víz és szétreped a vezeték ennek hatására. Sajnos ilyenkor nincs mit tenni, el kell zárni a vizet és kihívni a szerelőt, hogy oldják meg a helyzetet, mielőtt komoly anyagi kár keletkezne.

Ha további részleteket szeretnétek olvasni arról, hogy a csőtörés jelei még hogyan jöhetnek elő, vagy hogy milyen praktikákat lehet mindezek ellen megtenni, akkor a topvizgazfutesszerelo.hu oldalon olvasgassatok és nézzetek körül. Szerintem innen a hasznos blog bejegyzéseken túl érdemes lehet elmenteni a telefonos elérhetőségeket is, hogyha bármikor baj van, akkor azonnal tudjuk, hogy kit is kell hívni.