Online filmezéssel nem keresel pénzt, de budapesti diákmunkával igen

A mai világban egyre elterjedtebb a filmeket online nézni. Ezt hallom a szomszédtól, a rokonainktól, ismerőseinktől. A streaming szolgáltatók világát éljük! Már a gyerekeim is tudják, hol kell keresni a filmeket. Tudják, mire kell figyelni, melyik a nekik való tartalom, és tudják azt is, hogyan kell átküldeni valamelyik szolgáltatótól a filmet a tv-re.

Mindenkinek megvan a maga kedvenc film kategóriája, és szerencsére a szolgáltató megfelelő kategorizálása nagy segítségünkre lehet. Nekem például legújabb kedvenceim a képregény adaptációk, a Marvel és DC filmek. Ha rövidebb és egyszerűbb kikapcsolódásra vágyom, a mindig biztos, csalódhatatlan sit -com sorozatok után nyúlok. Bekuckózok a tv elé, takaró, üdítő és a pattogatott kukorica.
A mozik varázsa sokszor hiányzik: azok a kényelmes nagy moziszékek, a popcorn illata… Amikor már számolod a napokat, hogy végre indulhass a kedvenc filmedre… Felülmúlhatatlan! Ilyenkor még a hosszú mozipénztár-sor sem zavar.

Na de nézzük most kicsit más szemszögből a dolgot: mi volna mozi nélkül a sok budapesti diákmunkát vállalóval? Biztos Neked is volt barátod, aki a moziban vállalt diákmunkát. Szerintem az volt a legvagányabb hely, de régen, diákként moziban dolgozni szinte lehetetlen volt, óriási szerencse kellett hozzá, hogy felvegyenek.

Volt egy barátom, aki a moziban dolgozott, és mesélte, hogy anno hazavihette a moziplakátokat, így a szobája pedig tele volt jobbnál jobb poszterekkel. Olyat is hallottam, aki késő esti vetítésre is vállalt diákmunkát, és még az előadásra is beülhetett.

Mostanság már könnyebb bejutni az ilyen helyekre. Ha egy menő iskolaszövetkezethez jelentkezel – olyanhoz, mint például a TopiWork -, akkor jó esélyed van elcsípni egy ilyen budapesti diákmunkát.

Persze, ahogy mostanság is, régen is volt kevésbé menő budapesti diákmunka, ilyen volt például a nagy postán dolgozni. De érdekes, hogy az osztálytársam, aki ott dolgozott, mégis örült a lehetőségnek, mint ahogy manapság is örülnek a diákok mindennek, amivel pénzt lehet keresni.

Én nagyáruházban dolgoztam pénztárosként. Az áruházban mindenki szívesen fogadott, kedvesek, segítőkészek voltak. Előre egyeztettem, hogy hetente hányszor megyek, de hogy napközben mikor érek oda, azt szabadon hagyták. Hónap végén büszkén húztam ki magam a havi keresetem látván.

Évről évre diákok százai próbálnak ki újabb és újabb munkákat a TopiWork diákmunkákon keresztül. Lehetsz gyorséttermi dolgozó, dolgozhatsz postán, ahol levelet válogathatsz, dolgozhatsz cukrászdában vagy kávézóban, lehetsz animátor gyerekzsúrokon, de egyéb izgalmas lehetőségek is vannak.

Elhelyezkedhetsz nagyobb cégekhez, esetleg a leendő munkahelyedre, hiszen a cégek részéről is folyamatosan növekszik az igény a diákmunka iránt. Jelentkezhetsz speciális szakterületekre, melyekre utolsó éves hallgatókat közvetítenek ki, akár egy gyakornoki lehetőség. Tanulmányaid végeztével pedig akár tovább is foglalkoztathatnak.

Miért is jó a TopiWork által elérhető budapesti diákmunka?

A diákmunkára speciális szabályozás vonatkozik, melynek köszönhetően mind a munkáltató, mind a munkavállaló kevesebb járulékot fizet, mindamellett, hogy költséghatékony rugalmas is.

A diákok rugalmas időbeosztásban is tudnak munkát vállalni, de akár hétvégi, vagy csak délutáni munkát is vállalhatnak (sok esetben ünnepnapokon is dolgozhatnak). Másrészről rövidtávú, de hosszabb távú munkákra is közvetítenek ki diákokat. Vállalhatsz munkát akár tanítási szünetben vagy kihagyott szemeszter ideje alatt.

Mivel Budapest nagyváros, így a diákmunka száma is sokkal több, mint egy kisebb városban.

Jelentkezéskor a TopiWork iskolaszövetkezet egy részletes felmérést készít, mind a fiatal munkavállalóval, mind a munkáltató céggel. A nagy adatbázisuknak köszönhetően gyorsan, rövid időn belül tudnak munkaerőt közvetíteni, és a tökéletes embernek a tökéletes helyet tudják megtalálni.